Milyen gyakran cseréljük a fogkefe pótfejeket?

2024.03.11

Az összes alapvető szájhigiéniai lépés elvégzése kulcsfontosságú a jó fogászati egészség fenntartásához.

A megfelelő fogkefe, dentális fogselyem, fogköztisztító kefe és rendszeres fogorvosi ellenőrzések elengedhetetlenek egy szép és egészséges mosoly fenntartásához.

Különös figyelmet fordítani azonban a fogkefe általános állapotára és élettartamára.

Ez határozza meg fogainak tisztaságát és szájhigiénés állapotát.

Mi történik, ha nem cseréled rendszeresen a fogkefédet vagy a pótfejeket?

Ajánlott, hogy naponta legalább kétszer használd fogkefédet, és ha ráadásul hajlamosabb vagy kicsit durvább mozdulatokkal megmosni fogaidat, a sörték hamar elveszítik alakjukat és szilárdságukat, és innentől nem tudod majd olyan alaposan megtisztítani a fogaidat, mint kezdetben.

Ráadásul bizonyos idő után a fogkeféiden baktériumok és gombák is megtelepednek, és különböző problémákat okozhatnak.

Az egyik kockázat a fogínykárosodás, mivel az régi fogkefe fejek hatástalanok lesznek a lepedék eltávolításában, és ez különböző fogínysorvadást, végső esetben fogvesztést is okozhat. okozhat.

Egyértelmű, hogy a lestrapált kefék nem képesek eltávolítani az ételmaradványokat és hatékonyan fenntartani a fogtisztaság minőségét.

Milyen gyakran kell cserélned a fogkefédet?

Az emberi élet bizonyos szokások által meghatározott. Ugyanez vonatkozik a fogkefecserélési szokásra is. Valószínűleg nem is gondolsz erre, és csak akkor cseréled le a fogkeféd, amikor látod, hogy a sörték elkoptak vagy gyengültek.

A brit fogorvosi klinika által végzett kutatás szerint kimutatták, hogy a nők gyakrabban cserélik a fogkeféjüket, mint a férfiak. Átlagosan a nők minden 92 napban vesznek egy új kefét, míg a férfiak átlagosan minden 185 napban cserélik le a fogkefét.

A fogorvosok ajánlása szerint minden 3 hónapban cserélje le a fogkefét vagy a pótfejeket.

Azoknak az embereknek, akik fogpótlást viselnek, ráadásul még gyakrabban kell cserélni a fogkefét, mert a sörték könnyebben és gyorsabban deformálódnak.

A gyerekek fogkeféjét is gyakrabban kell cserélni, mivel a gyerekek immunrendszere sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké.

Ha nem cseréled le a fogkefét a javasolt idő után, elveszíti tulajdonságait és nem lesz képes eltávolítani a lepedéket a fogaidról és az ínyedről, valamint kevésbé lesz hatékony.

Lehetséges, hogy épp most, amikor ezt a szöveget olvasod, azon tűnődsz, hogyan takaríthatsz meg több pénzt, miközben még mindig magadnak és családodnak próbálsz minőségi és egészséges életet biztosítani.

Kapcsolat
 

A tips.hu oldal üzemeltetője: Dakka Hungary kft

1044. Budapest, Izzó u 15b

+36 30 370 8824

info@tips.hu